Therapie in de Basis GGZ.Hoe gaat dat in zijn werk?

Werkwijze
Zodra u een verwijsbrief heeft gekregen van de huisarts, meldt u zich bij mij aan.

Telefonisch maken we samen een inschatting of ik u kan helpen. De eerste afspraak is een intakegesprek waarbij we samen kijken wat er aan de hand is en wat u nodig heeft.
Als de zorg past binnen de Basis GGZ, en er is een ‘klik’, dan maken we vervolgafspraken. Meestal zijn enkele gesprekken voldoende waarna u zelf weer verder kunt.
Afhankelijk van de ernst van uw klachten bestaat de therapie uit 3 tot 12 sessies van 45 minuten.

Wat kunt u verwachten van therapie bij Psychologiepraktijk Eisses?
In een rustige omgeving bied ik u een open gesprek waarin ruimte is om uw klachten, of pijnlijke ervaringen en gedachten te bespreken en daar bij stil te staan. Ik zal u ook vragen naar uw lichamelijke gezondheid en gewoonten. Omdat deze vaak invloed hebben op hoe u zich voelt.

De gesprekken gaan in principe over het ‘hier en nu’. Soms zijn gebeurtenissen uit uw verleden nu nog ‘voelbaar’ en geven ze klachten. Dan is het wel belangrijk om daar aandacht aan te schenken.

De methoden waarmee ik werk zijn onder andere: Acceptance & Commitment Therapy (ACT), EMDR (traumabehandeling), en Cognitieve gedragstherapie.

Bij klachten na niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals geheugenproblemen, prikkelgevoeligheid en vermoeidheid, geef ik vaak eerst praktische adviezen hoe u beter met uw klachten om kan gaan. Zo herstelt u sneller, en ervaart u weer grip.  Soms zijn de gevolgen van NAH  blijvend en ondersteun ik u om een waardevol leven te leiden, rekening houdend met uw klachten.

Mijn aanpak is altijd afgestemd op u als persoon en uw wensen.

Mocht u door lichamelijke beperkingen of psychische problemen niet naar de praktijk kunnen komen, dan is een thuisbehandeling mogelijk in de gemeente Heerenveen.

 

Behandeling via beeldbellen is mogelijk; waar mogelijk en nuttig zet ik e-health programma’s in. Dit kan uw herstel ondersteunen en versnellen.



Ouderen vertellen over hun ervaringen met therapie


Terug naar boven