Over mij

Over mij

In 2018 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Ik werk met plezier in een prachtige, bosrijke omgeving.

 

Wat cliënten zeggen…

Wat heerlijk om van dat dwangmatige schoonmaken af te zijn. Had nooit gedacht dat me dat zou lukken, ik ben er zó blij mee, het zorgt voor veel meer rust in ons huis en gezin. De gebeurtenissen uit het verleden zijn minder pijnlijk, de kinderen zijn vrolijk en blij en hebben nu een mama die rustig een hele dag met ze kan knutselen, spelletjes doen of een filmpje kan kijken. “

“Angst is als een strandbal die je onder water probeert te houden. Hoe harder je je best doet hoe krachtiger hij tevoorschijn komt. Anne-Marie heeft mij geleerd om de strandbal te omarmen waardoor de angst een plek heeft gekregen.”

Met veel onrust en stress kwam ik terecht bij Anne-Marie. Al na het eerste gesprek een goed en veilig gevoel, door de rust die ze uitstraalt. De gesprekken die we hadden waren zeer verhelderend. Ik heb handvatten gekregen om mezelf op een positieve manier te ontwikkelen. Hierdoor veel meer rust in mijn hoofd en een stuk sterker dan toen ik voor het eerst bij haar kwam.”

“Bij Anne-Marie ging het mij niet alleen om het delen en stoom afblazen, maar om het verdiepen.
Waar zit het verdriet, hoe ziet het eruit en hoe kom ik er bij? Kan ik druk verminderen voordat het stoom wordt?
Anne-Marie laat je veerkracht ontwikkelen om om te gaan met wat er is zonder dat het je verblindt of verlamt.
Oefeningen en metaforen helpen hier enorm bij. ”

“Behoudens haar deskundigheid op het gebied van ACT en open houding, vind ik het feit dat Anne-Marie echt kan luisteren en vrij snel kan samenvatten en teruggeven wat zij denkt gehoord te hebben, een van de prettigste èn helpende kwaliteiten van haar. Hierdoor krijg ik snel doorzicht in mijn eigen (negatieve) gedachtenkronkels en denkwijze.”

Opleiding en werkervaring

Opleiding

 • 1991-1995 studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen
 • 1996-2000 psychotherapie opleiding, richting Gedragstherapie (niet helemaal afgerond)
 • 2000  gezondheidszorgpsycholoog BIG
 • 2000-2005 promotietraject over depressie bij verzorgingshuisbewoners

Werkervaring
Ouderen- en volwassenenpsychiatrie, verpleeghuissector en een eerstelijnspraktijk. Ook werkte ik als behandelaar op de kliniek bij Revalidatie Friesland, met jonge en oudere mensen met niet-aangeboren hersenletsel, zoals een beroerte of een ongeval.

Aanvullend

In de loop van de jaren heb ik diverse bijscholingen gevolgd, waaronder Mindfulness Based Cognitive Therapy, neuropsychologie bij niet-aangeboren hersenletsel, behandeling van een negatief zelfbeeld (COMET), EMDR, ACT en Positieve Psychologie.

Lidmaatschap en registraties:

 • Landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP)
 • Opgenomen in het NVPO-deskundigenbestand;  zorgverleners werkzaam in de psychosociale oncologie
 • Geregistreerd door RUG / UMCG als Grip & Glans-docent
 • Huntington Netwerk Nederland
 • Psyzorg Frsylan
 • BIG registratie – 19052551125
 • AGB-code praktijk – 94064111
 • AGB-code persoonlijk – 94104539
 • KvK nummer – 072081996
 • btw-id – NL001380993B37
Terug naar boven