Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Behandelingen in de ‘Basis GGZ’ worden vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt alleen behandelingen voor vastgestelde psychische stoornissen, zoals depressie, angst, of PTSS.

De onderstaande maximum tarieven voor de Basis GGZ 2021 zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). In de tarieven zijn zowel de gesprekscontacten, als de voorbereidingstijd en verslaglegging opgenomen.

Basis GGZ Kort        €522,13

Basis GGZ Middel    €885,01
Basis GGZ Intensief  €1434,96

Basis GGZ Onvolledig Behandeltraject €228,04

Reistijd voor een huisbezoek wordt gerekend als behandeltijd.

Onverzekerde zorg
Behandeling van bepaalde problematiek wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering.  Bijvoorbeeld behandeling bij de diagnose aanpassingsstoornis,  relatieproblematiek en rouw.

Hulp bij verlies of coaching is wel mogelijk, u neemt dan zelf de kosten voor uw rekening. Het tarief is €100- per gesprek.

Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden enkele gesprekken. Vraagt u dit na bij uw eigen zorgverzekeraar.

Contracten:

  • Voor 2021 heb ik een contract afgesloten met De Friesland, Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Menzis, Anderzorg, Hema, DSW, Stad Holland, A.S.R., De Amersfoortse, Ditzo, VGZ, Univé, SZVK, Zekur, Zorgzaam verzekerd, IZZ, Bewuzt+, MVJP, IZA, UMC, CZ, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Just, ONVZ, Besured, National Academic, en Promovendum.
  • De behandeling wordt vergoed, maar houd wel rekening met uw eigen risico! Het verplicht eigen risico bedraagt 385,-. U kunt ook een hoger eigen risico hebben afgesproken met uw zorgverzekeraar. Kijkt u dat even na?

Geen contract:

  • Als u bij een andere zorgverzekeraar bent verzekerd, dan krijgt u zelf de rekening. Deze kunt u vervolgens declareren bij uw zorgverzekeraar.
  • Het tarief dat ik bij u in rekening breng, bedraagt het maximum NZA- tarief.
  • Als u een restitutiepolis heeft, krijgt u het volledige bedrag vergoed. Houd wel rekening met uw verplicht eigen risico.
  • Bij een naturapolis krijgt u een deel van de kosten van de behandeling vergoed. De vergoeding bedraagt meestal 70 á 80% van de kosten van de behandeling. Dit is afhankelijk van de polis die u heeft. Houd wel rekening met uw eigen risico.